Haber

Bursa’da Gemlik Belediyesi’nden şehitlere saygı duruşu

BURSA (İGFA) –Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan’ın talimatıyla uzman ekipler eşliğinde yürütülen çalışmayla mezar taşları temizlendi, eksik modüller yenilendi, çöken kısımlar düzeltildi, çevre düzenleme çalışması yapıldı ve tercümelerin yer aldığı bilgilendirme tabelası gerçekleştirildi. Şehitlerin mezarlarında bulunan Osmanlıca mezar taşlarının metinleri yerleştirildi.

Gemlik Belediyesi tarafından yürütülen mezar yapısının onarımında herkesin bildiği bir detay ortaya çıktı.

Mezar taşı üzerinde yapılan çalışmalar sonucunda Bursalı İmam Mehmet Efendi olarak bilinen şehidimizin aslen Çankırılı olduğu ve Gemlik’in kurtarılmasından beş gün önce camide düşman güçleri tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

Gemlik Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Şehitlerimizin mezarlarının bulunduğu alan yıllardır atıl durumdaydı. Gemlik Belediyesi olarak hızlı bir şekilde onarım projesi hazırlayarak gerekli kurumlara sunarak onaylarını aldık. Emetullah Hatun Camimizin yanındaki alanda çalışmalarımızı uzman ekipler eşliğinde tamamladık. “Büyük Cumhurbaşkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yanı sıra, Gemlik işgalinde şehit düşen Yüzbaşı Cemal, Er Mehmet Ali, Hafız Mehmet Efendi ve tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum. Bu ülke bizim evimizdir” dedi. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu